Workshops


Voorlopig staan er geen workshops gepland.


Afgelopen workshops


Theater smaakmakerdagen

In de zomer van 2021 organiseert Lights on Stage enkele smaakmakerdagen. Op deze dagen kan je volop genieten van de toneelwereld. Maak kleine sketches door middel van improvisatie en leer verschillende emoties aan te voelen en te beheersen op een podium. Spelenderwijze komen verschillende aspecten aan bod, waardoor dit een ideale kans is om kennis te maken met acteren. Op deze dagen zijn twee leeftijdsgroepen welkom:

  • 10-14 jaar
  • 15-18 jaar

Data en uren

  • Zaterdag 17 juli 2021 van 9u00 tot 16u30
  • Zaterdag 7 augustus 2021 van 9u00 tot 16u30

Prijs per dag: € 35

Wat is er inbegrepen?

  • Verzekering lichamelijke ongevallen
  • Gezonde snack
  • Belegd broodje naar keuze
  • Drankje bij de maaltijd
Inschrijven


Acteren basis

Geïnteresseerd in acteren, maar beperkte ervaring? Onze basiscursus bevat alles wat je nodig hebt om op de planken te staan. Leer op basis van improvisatie hoe het voelt om op een podium te staan. Onze instructeurs zorgen ervoor dat je alle remmen los laat.

In 12 acteerlessen leer je het reilen en zeilen van het acteren. Je gaat zelf aan de slag met het maken van enkele sketches d.m.v. improvisatie. Iedere les wordt er gefilmd. Na die 12 lessen wordt er een compilatie gemaakt waarin de vooruitgang van de cursisten te zien is. Het filmpje krijgen de deelnemers nadien ook doorgestuurd.

De acteercursus gaat door op vrijdagavond van 19 u. tot 22 u. en de prijs voor 12 lessen bedraagt € 120. Wij voorzien tijdens de lessen een drankje en een versnapering. Wie zich inschrijft krijgt van ons ook meteen een cool ‘Lights on stage’-T-shirt. Je wordt dan lid van JongDOEK (jongerenwerking van OpenDOEK, koepelorganisatie voor het amateurtheater in Vlaanderen en Brussel) en je bent verzekerd voor lichamelijke ongevallen tijdens de activiteiten, maar ook op weg van en naar huis.


Acteren vervolg

Acteren basis al gevolgd? Geen paniek. Er bestaat een vervolg cursus. Werk verder op de technieken die aan bod kwamen in de basiscursus en gebruik deze in een miniproductie.

Tijdens 12 sessies gaan we aan de slag met een bestaande toneelproductie. We verkennen de verschillende personages en kennen aan iedereen een rol toe. Daarna kunnen we de verschillende scènes opzetten en aanpassen waar nodig. Eens de teksten gekend zijn kan de regisseur bijsturen waar nodig.

De acteercursus gaat door op vrijdagavond van 19 u. tot 22 u. en de prijs voor 12 lessen bedraagt € 120. Wij voorzien tijdens de lessen een drankje en een versnapering. Wie zich inschrijft krijgt van ons ook meteen een cool ‘Lights on stage’-T-shirt. Je wordt dan lid van JongDOEK (jongerenwerking van OpenDOEK, koepelorganisatie voor amateurtheater in Vlaanderen en Brussel) en bent verzekerd voor lichamelijke ongevallen tijdens de activiteiten, maar ook op weg van en naar huis.